ЕСТЬ ВОПРОСЫ? СВЯЗАТЬСЯ
English Ukrainian

Блог

Поєднання штучного інтелекту та моделювання у Ansys

З середини XX століття вчені та інженери тестують, верифікують та вдосконалюють свої розробки за допомогою моделювання. З кожною новою моделлю програмне забезпечення генерує синтезовані дані — результати обчислень того, чи працює розробка, чи ні. Сьогодні штучний інтелект (AI) здатен поєднати ці знання з реальними інсайтами та зробити моделювання швидшим та доступнішим, ніж будь-коли раніше.

22072024

Поєднання штучного інтелекту та моделювання надає реальні переваги для інженерії

Які переваги поєднання AI та моделювання?

Не зважаючи на високу автоматизацію, проєктування та розробка обмежені продуктивністю окремих інженерів. Моделювання складних систем вимагає багато часу та експертизи, що стримує розвиток. Сьогодні технології AI настільки розвинені, що здатні значно прискорити проєктування та оптимізацію в різних галузях, особливо там, де точність та ефективність є критичними, таких як автомобільна промисловість, авіакосмічна галузь, електроніка та матеріалознавство.

220720242

AI сприяє демократизації моделювання для ширшої спільноти інженерів

Моделювання, посилене AI, є:

  • Швидшим: AI аналізує попередні результати, швидко визначаючи складні шаблони, водночас включаючи нову інформацію для перевірки взаємозв’язків у даних.
  • Простішим у використанні: AI демократизує використання моделювання, роблячи його більш доступним для нефахівців за допомогою зручних веб-застосунків.
  • Більш універсальним: Моделювання, посилене AI, дозволяє інтегрувати кілька моделей, щоб надати повні уявлення складних систем.
  • Постійно вдосконалюється: Ітераційний інженерний процес за підтримки AI, дозволяє інженерам вдосконалювати свої проекти з меншими обмеженнями.

Навчання AI забезпечує швидке прогнозування

Щоб AI працював, він має бути «розумним». Для цього для навчання AI використовують якісні дані, отримані при моделюванні у відповідній галузі.

Наприклад, якщо AI використовують для розробки інтегрованих схем, користувач завантажує дані про друковані плати. Генеративний AI у фізичному моделюванні використовує отримані раніше результати моделювання фізичних процесів та виробляє швидші прогнози. Важливою особливістю підходу, орієнтованого на дані, у порівнянні з методами моделювання зниженого порядку (ROM), є те, що інженерам для побудови моделі AI не потрібно її параметризовувати. Як результат, AI-підхід працює навіть коли в процесі змінюється концепт. Отримавши варіанти дизайну, AI прогнозує фізичні властивості майже миттєво. Це робить ітераційний процес розробки, дослідження та оптимізації набагато ефективнішими та доступнішими для ширшої спільноти інженерів – конструкторів, системних інженерів та фахівці з виробництва. Потім, фізичний вирішувач може бути використаний для перевірки відібраних екземплярів.

Спільне майбутнє AI та моделювання

Взаємовигідні відносини між AI та моделюванням продовжуватимуть підвищувати ефективність роботи інженерів та розробників. По мірі того, як ці дві технології стають дедалі поширенішими в різних галузях та застосуваннях, їх широке впровадження за межами інженерії ще більше прискорить розвиток людства. Чим більше людей відкриватиме для себе силу прогнозування, поєднуючи ці потужні інструменти, тим більше можливостей буде відкриватися.

220720243

Ansys SimAI використовує готові дані для прогнозування продуктивності нових розробок

Одним з прикладів поєднання AI та моделювання є останнє доповнення до сімейства продуктів Ansys – Ansys SimAI – хмарна платформа машинного навчання для інженерів, які хочуть швидко досліджувати та прогнозувати продуктивність нових концепцій на всіх етапах проєктування. SimAI надає надійні та швидкі результати та доступний через зручний хмарний застосунок. Для інженерів з більшою експертизою у АІ та програмуванні є можливість створювати власні застосунки, які інтегрують методи штучного інтелекту та фізичні вирішувачі Ansys на базу колекції Python бібліотек PyAnsys (примітка автора).

Звертайтеся до компанії Софт Інжиніринг Груп.

Бажаєте застосувати методи штучного інтелекту у своїх розробках? Тоді звертайтеся до нас. Фахівці компанії Софт Інжиніринг Груп допоможуть придбати та навчитись ефективно використовувати програмне забезпечення та нададуть підтримку у впровадженні штучного інтелекту у робочий процес

Title: The Intersection of AI and Simulation Technology

Author: Ansys

Website Name: www.ansys.com

URL: https://www.ansys.com/blog/simulation-and-ai

Accessed: 10.07.2024

 

Facebook - ANSYS Soft Engineering Group

© 2010-2021 ANSYS | Софт Инжиниринг Групп. All rights reserved
Украина, 03127 Киев, Пр-т Академика Глушкова, 1
Тел. +38 044 494 4460 | карта сайта | Комплаенс

ansys certified channel partner

Search